2018. április 3., kedd

Téli gyűjtögetés

Tekintettel arra, hogy a tél igen elhúzódott, nálam most kezdődik a horgász-szezon. Idén is igen sok dolgom lesz, mely nem kedvez majd a gyakori horgászatnak, így nem lesz erős szezon ez sem. Talán kora és késő ősszel ősszel lesz majd lehetőségem gyakrabban hódolni e nemes sportnak. Télen, amikor az embernek van ideje megvárni a csomagokat innen-onnan a netről, kisebb gyűjtögetésbe kezdtem. Lentebb a blogbejegyzésben képekkel mutatom majd be a szerzeményeket. Idénre a tervem, hogy többször meglátogassam a Dunakanyart, a Hárosi-öböl nyugodtabb területeit, a Duna Pláza háta mögött található vizet, a Kána-tavat, Lágymányosi-öböl környékét, és nagy reményt fűzök majd a Kiskunlacházi Ráckevei Dunához is. Ott kipróbálom majd végre a csónakból pergetést is. Február elején leadtam a horgásznaplót, megváltottam az ez évi horgászengedélyt. Minden készen áll. Karácsonyra kaptam egy Ultra Light pergető felszerelést, melyet szintén bemutatok itt, ebben a bejegyzésben. Az első horgász esemény idén, a Bikácsi horgásztó meglátogatása, egy háromnapos pihenés keretében. Arról, és remélem az ott elért sikerekről, külön blogbejegyzés készül majd. A sok kelléket igénylő match és feeder technikát szerintem idén hanyagolom. Lesz olyan életszakasz, ahol eljön az ideje, a parton fotelben üldögélésnek, és az etető anyag keverő vödröknek ...


 Daiwa Ninja 3000 A

Daiwa Megaforce 240 ST (Tűspicces UL bot)


Ez volt a vágyam karácsonyra, melyet meg is kaptam drága feleségemtől. Nagyon szeretnék kisebb halakra menni, ezzel a finom, érzékeny, és szerintem gyönyörű készséggel. Tetszik az is benne, hogy olyan szépen összepasszol a bot és az orsó, méretben, színben, és minden tulajdonságában. A hozzá illő 100 méteres fonott zsinór feltekerése pár napon belül megtörténik. Ezzel készen is van az UL szett. Az orsó járása nagyon finom, csodás darab. Beleszerettem a Daiwa felszerelésekbe, már a másik, medium-heavy Daiwa pergető botom esetében is. No, majd kiderült, mit hoz a cuccos :-)



 Nem tudtam otthagyni a Lidl-ben 1.200 ft-ért ...

 Not a knot kapocs, és drót előke a csukához

 "kilós" JIG fej készlet fillérekért

 Nem csúcsminőség, de akadóban hagyni pont jó lesz.
A zöld a nagy botra, a szürke pedig az UL szettre

 Arany forgó-készlet, különböző méretekben

 Ezüst forgó-készlet, több méretben

 Gumibéka. Ő ugrál majd a tavirózsákon át Ráckevénél

 Maréknyi apróság, és JIG-ek. Sosem elég belőlük

 Forgók, wobblerek, gumihalak, UL wobbler, féreg-twister

 Fajtánként 5 db, 2-3 dollárért

 Különböző fényekhez, napszakokhoz ...

 Nagyobb darabok. Fent a többrészes, alul a csörgős a csukának

 Színkavalkád. Remélem, rámozdulnak a ragadozók

 Nagyobb márkák másolatai. Kíváncsi vagyok a horog erejére ...

2.5 cm-es UL wobbler. Ez nagyon izgalmas ...




Továbbra is fenntartom azt az álláspontomat, hogy nincs szabadabb horgászat, mikor kedvünkre körbejárhatjuk az adott vizet, egy bot, egy merítőháló és egy oldaltáska társaságában. Ez tetszik a pergető horgászatban, hogy szabadságot ad, és nem köt egyetlen horgászálláshoz, ha már egyszer lecuccolt oda az ember. Nem kell hozzá szék, bottartó(állvány), több vödör, etetőanyagok, csalik, halom cucc ... Macera.

A pergető horgászat izgalmas, gyors, és érdekes válfaja a horgászatnak.

Meglátjuk, mit hoz a holnap !




Első bevetés: Bikácsi horgásztó április 12.
(forrás: a tó honlapja)