2017. március 13., hétfő

Feeder-szett folyóvízre

Indul a szezon, és ideje új tartalommal megtölteni a honlapot. Két bejegyzés várható most gyors egymásutánban. Ez az egyik, mely bemutatja az új szettet, melyet folyóvízen szeretnék bevetni, illetve ha majd feleségemmel horgászom, én fogom használni ezt a nagyobb dobósúllyal rendelkező erősebb botot, ő pedig a másik, szintén Nevis botra és orsóra épülő kisebb alkalmasságot. Barátommal Gáborral ki fogunk menni a nyáron a nagy Dunára, ahová elkél egy a 3.90-es bot, és a hozzá vett kifejezetten feeder orsó, illetve a folyó vizekre szánt fekvő etetőkosár. Lássunk akkor pár fotót, és egy kis leírást a botról, orsóról, a következő sorokban ...


 Nevis Aqua Feeder 5000 orsó

 Pótdob is jár hozzá


Méret:50 mm 
Áttétel:4,6:1 
Csapágyak:2+1 

Grafit-hybrid test, alumínium dob,  grafit pótdob,  végtelen visszaforgásgátló, csavarodásmentes zsinórvezető görgő, kiegyensúlyozott rotor, nyelőtőfék rendszer.

Zsinórkapacitás mm/m:0,20/200, 0,25/130 





 Szép és erős kivitelő HEAVY FEEDER pálca

 Stabilan rögzített, igényes kivitelezésű gyűrűk

A medium és hard spicc, védőcsőben.


Egy univerzális feederbot széles dobósúly tartományokkal. A progresszív akciónak köszönhetően az alaphelyzetben rendkívül érzékeny feederbotok a terhelés hatására folyamatosan keményednek fel, evvel tökéletes fárasztási és dobási tulajdonságokat produkálnak.A maximális dobástávolság elérése érdekében még a rezgőspiccek is extra nagy méretű gyűrűkkel lettek szerelve.Hihetetlen,hogy ilyen könnyű botok mekkora erőtartalékokkal rendelkeznek. A bot tagjainak vége, dugóval van ellátva, mely megakadályozza az illesztési pontok elszennyeződését. Kerámia bevonattal, hatalmas gyűrűkkel, és horogtartó akasztóval.

Hossz(m):3.90
Dobósúly:50-150g 
Anyaga: Karbon 
Gyűrű típusa:SIC 
Nyél:parafa 
Tagok száma: 3+3 
Tömeg(g):330 





 Egy két apróság ... (Végre kaptam ferde végű horogkiszedőt)



Így már minden adott egy kellemes folyóvízben elkövetett horgászathoz, Nagy önsúlyú fekvő kosarak, Szilikon karika a pelletes csalizáshoz, és egy-két apróság, mely a másik feeder bothoz is jó lesz. 

Irány a nagy Duna, meglátjuk mit fogunk március vége felé.