2017. október 6., péntek

Életem első csukája

Pergető felszerelésem elsődleges feladata az, hogy csodálatos csukákhoz juttasson. Ennél is őszintébben ez az halfaj, amely a pergetés felé terelt engem. Számomra a csuka, az egyik legszebb és legizgalmasabb ragadozó hal. Fűztem a többieket, hogy keressünk egy csukás tavat, ahol megfoghatom életem első csukáját, és kezembe vehetem ezt a gyönyörű halat. A Daiwa Ninja 240-es, 15-50 gr dobósúlyú bot, tökéletesen alkalmas erre, a 0.15-ös fonott zsinórral. Egyes források azt mondják, hogy ezzel még kisebb harcsákra is jó eséllyel pályázhatok. Egy szombat reggelen elindultunk Siófok közvetlen szomszédságába, a Hidegvölgyi horgásztó és vadaspark vízéhez. Igen korán megérkeztünk, úgy negyed 7 lehetett ... Megismerkedtünk a halőrrel, a négy, csodás pointerrel, melyből három fekete, és egy barna foltos volt. A kezdeti kétkedést hamar feloldottuk bennük, s a nap végére, már a lábunkhoz kuporodva vakartatták magukat. Található ott még szarvas, bagoly, sólyom, macska, róka, nemes gerlefajok, és ki tudja mi még ... Inkább a halakra koncentráltam. Az adminisztráció után, elkortyolva a jóízű kávét, indultunk is a vízhez ...


Életem első csukája. 70 cm, 4.2 kg. Nem rossz, így elsőre ...

Még kevés fényben

 Bejártuk a tó minden szegletét

 Minden oldalát

 Szorgalmasan pergettünk

A nap közepén már ilyen szép időben

 Zsolt csukája

 Dávid első hala

 Ez aztán a krokodil :-)

 Komoly méretek

 Mustra

 Kinek ne melengetné a szívét, egy ilyen gyönyörű hal ?

 Aztán megérkezett az enyém is, 12 cm-es lebegő wobbler + twister-re

 Horogszabadítás, méregetés ...

 Visszafogott mosoly, enyhe megilletődöttség :-)

 Brutális ... és ez még nem kapitális hal

 A zöld-sárga, függőleges csíkozás. Megőrül érte a csuka

Negyedik, vagy ötödik hal ?
 Mindenki megdolgozott a zsákmányért, Dávid volt a legeredmémnyesebb

Örömre, és büszkeségre okot adó példány

 Megnyugvás

 Igen, mindenhol körbedobáltuk, volt ahol kétszer is

Az élet annyi, amennyit beletöltesz.

Igen, ez így igaz. Mi 07:00-14:30-ig álltunk és járkáltunk a tó körül. Ez testvérek között is 7.5 óra. Fáradozásunk meghozta gyümölcsét, együtt összesen hét csukát fogtunk, melyből 4 példány 70 cm, vagy annak környékén mozgó mérettel rendelkezett. Sekély volt a víz, vigyázni kell az akadókra, mert bizonyos részein sajnos vannak. Nagyon szépen ott lehet hagyni a több ezer forintos wobblert a meder alján.

A park többi része is nagyon izgalmas, tele van állatokkal, gyerekeket lefoglaló látnivalókkal, kulturált a mellékhelység, kávé, tea, sör és üdítő kapható. Lehetne azért némi harapnivaló is, de biztos fejlődik majd a hely. A kiszolgálás elsőosztályú.
Életem első csukázása, örök, és kedves emlék marad.