2016. augusztus 1., hétfő

Czigler-tó 24 óra

Július közepén, szabadságunk második napján ismételten a Czigler tóra utaztunk horgászni. Ez úttal ottalvós bulit rendeztünk, a félszigeten található faházban. Éjszakába nyúló horgászattal, és másnap hajnali kezdéssel. Segítségünkre volt Gábor, aki feleségével meg is látogatott minket kedden késő délután. Ő segít nekem elsajátítani ezt a csodás sportot, annak minden technikai okosságára, kitartóan tanítva engem. Jó utunk volt odafelé, szépen megérkeztünk, és elfoglaltuk helyünket. Sajnos, az előző horgász, vagy horgászok, teljesen leamortizálták a faház infrastruktúráját, beleértve ebbe a faház melletti kerti wc-t is, és ennek következtében, és a nagy mennyiségű csapadék miatt, sajnos nem volt higiénikus a ház külső környezete. Úgy is mondhatnánk, hogy szarszag volt, akármennyire is fertőtlenítettek klórmésszel ... Emiatt kérdésessé vált, hogy hol is fogunk mi aludni, mert ezt a színvonalat nem voltunk hajlandóak elfogadni. Végül, a tulaj korrekt volt, és a panzióban kaptunk helyet. Elmondta, hogy az egyik vendég boxerrel támadt rá, akit harci stílusához igazodva, nem szavakkal, hanem tettleg kényszerült hatástalanítani, miután a szép szóra nem hagyott fel, alkoholmámorban elfogadhatatlan tevékenységével. No de nem ez a lényeg, beszéljünk a horgászatról ...


 Számomra - a halak mellett - nagyon fontos a szép környezet is ...

 Itt pedig adott. A szőlőhegy közelsége, a szép fák gyönyörködtetik a szemet

 Nem lett volna rossz ...

 Gábor nem sokat szórakozott, elkezdte a horgászatot

 Etető és csali anyag kísérletezés után, meg is érkezett a ponty

 Örült is ennek Gábor, velem együtt :-)

 Én nem kapkodtam, figyeltem a tájra, a Szürke gémekre, madárvilágra is

 De azért felállítottuk a filléres RodPod-ot 

 A kényelmes várakozáshoz viszont jó szék kell

 És megint a tááááj :-)

 Közelgett a naplemente

 Gáborék hazamentek, elvitték a szerencsénket magukkal, és nem fogtunk semmit ...


Miután rendeződött az éjszakai alvásunk helyszíne, és befészkeltük magunkat, feleségemmel jól eldumáltuk az időt. Aludtunk kb. 3 órát, és olyan hajnali 05:30-kor már kint is voltunk, teljes "menetfelszereléssel" a félszigeten. Meglátogatott minket a halőr, és ellátott némi tanáccsal. "Oda, szembe a nád tövébe horgásszatok, elég a kukorica, arra mennek a leginkább". No, több sem kellett, már repült is az etetőkosár a nádas tövébe, oda, ahol a nádat hajtogatja az Amúr ... Feleségem pedig match bottal keresgélte partközelben a halakat. 


 Megérkezett a reggeli első halunk

 rögtön egy csodálatos spanyol mintás pontyocska személyében

 A következő ez a kisebb, de bajszos hal volt

 melynek szintén nagyon örültünk

 Sorra jöttek a halak, tényleg csak vettük ki őket

 és dobtuk be, és vettük ki ...

 A tegnapi sikertelenség után boldogság ...

 Nem nagy hal, de büszkeség :-)


Feleségemnek hatalmas kalandja volt. Iszonyat elkezdte rángatni a botot egy hal. Tudja ezt az ember, hogy ponty így nem viselkedik. Láttuk, hogy haljanak be a nádak, valami piszkálja őket. Az úszó eltűnt, a hal szétkapta a match botot. Addig küzdött, s mi addig bénáztunk, míg az előke elszakadt, a hal meglépett, s az úszó ott lebegett tőlünk 10-12 méterre a vízen. Éppen arra jött a tógazda, intézte a dolgokat, és volt olyan szíves a hajóval arra járni, és segíteni nekünk visszaszerezni, a Gábortól kapott ajándék úszót, ami épp ezért oly' kedves nekem. Még szép is az az úszó, amellett, hogy jól működik. Szóval az Amur meglépett.



 Ezek után, egy kisebb kárász érkezett

 Meleg volt már, elment az idő, a halak visszahúzódtak ...

 Ez volt az egyik etető-anyag. Epres pellet, pontykaja, kukorica vegyes csonti

 A halak onnan szemből jöttek leginkább

 Ő volt az utolsó, egy bajszos :-) Nagyon szép fejük van szerintem

 Teljes elégedettség és öröm !

Megérkezett a három mázsa hal, itt épp kezdik a tóba engedni őket ...
Az eggyel fejlebb látható képen, egy közülük a kezemben



A kevés alvás, az egyre erősödő napsütés arra indított minket, hogy pakolászni kezdjünk. Mire minden cuccunkat összeszedtük, délután 15:00 óra felé jártunk, az egynapos horgászatunk 23. órájában. Teljes elégedettséggel zártuk ezt a napot, miután a házzal kapcsolatos csúfságokat, mely nem az hibájuk volt, de ez szervezési hiba, korrektül lerendezték irányunkban.

Köszönjük Lillának és Gábornak a társaságot, Gábor ismételt oktatását, segítségét, és örültünk az élménynek, Miután az adminisztrációt lerendeztük, haza is indultunk Budapestre, úgy 16:00 körül. Kellemes utunkon befigyelt még egy dupla csokis Magnum, ami feltette a koronát a nagy élményre.

Horgászni jó !